Vårt miljö ansvar
Det du serveras på Restaurang Hangar 5 ska vara ett hållbart val för hälsa, miljö och ekonomi oavsett om det är frukost, lunch eller catering.
Vårt hållbarhetsarbete ingår som en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi strävar efter att sätta så lite avtryck som möjligt på vår gemensamma miljö.
Genom att
- I samspel med våra leverantörer, gäster och andra samarbetspartners ska vi arbeta för att minska miljöbelastningen.
- Miljöaspekter ska beaktas i alla led och vi ska sträva efter att minska och förebygga miljöpåverkan i vår verksamhet där det är praktiskt och ekonomiskt försvarbart.
- Vi ska vara lyhörda för myndigheternas, omvärlden och övriga intressenters miljöönskemål och krav och ska som minimum följa tillämplig miljölagstiftning.
- Vi ska motivera och stimulera medarbetare till ett miljömässigt och ansvarsfullt agerande.

Våra råvaror
Vi serverar mat efter säsong med fokus på närproducerade och hållbarhetsmärkta råvaror, som MSC-märkt fisk, svenskt kött och kyckling. Vi använder inget flaskvatten, utan filtrerar och kolsyrar på plats. Med ett brett utbud av vegetariska och veganska rätter uppmuntrar vi till mer växtbaserade val och en balanserad konsumtion av kött, fisk och skaldjur.

Avfall & Återvinning
Vi har en fungerande avfallshantering och så långt som möjligt återvinner och återanvänder vi avfall som genereras av verksamheten. Bland annat arbetar vi aktivt och medvetet för att matsvinn ska minimeras genom noggrant planerade inköp och komposition av menyer. Vårt matavfall mals ner i vår matavfallskvarn som finns i köket och lagras i tank under byggnaden, därefter går avfallet till anläggningen för bioenergi.

Arbetsmiljö
Vi värnar om en trygg och trivsam arbetsmiljö där våra medarbetare kan må bra och utvecklas. Genom tydliga rutiner, utbildning och gemenskap skapar vi arbetsglädje – något som speglas i mötet med våra gäster.

Kvalitet & Livsmedelssäkerhet
Kvalitet och livsmedelssäkerhet ska genomsyra hela varuflödet och all personal ansvarar för att våra gäster tryggt kan äta våra rätter och bakverk.

Hygien & Rengörningsartiklar
Vi använder miljömärkta rengöringsprodukter eller produkter som uppfyller fastställda miljökrav. Genom tydliga rutiner och utbildning minskar vi kemikalieförbrukningen och vår påverkan på miljön.

Kommunikation & Utbildning
Vi fortbildar vår personal och kommunicerar vårt miljöarbete till gäster, leverantörer, anställda och övriga intressenter genom vår hemsida och interna kommunikationskanaler.
Vi är Restaurang Hangar 5
Filosofi
Vi har en enkel grundfilosofi: Vi serverar vällagad mat i en trivsam miljö.
Maten
Vi tror på bra mat och lagar det mesta från grunden med råvaror som haft kort resväg.
Konceptet
Vårt lunchkoncept är en modern och tilltalande form av en klassisk lunch i en lyxigare variant.
Riktigt bra lunchrestaurang
Äntligen en riktigt bra lunchrestaurang i Bromma utan den stressiga atmosfären av handelsområdet i Bromma Blocks.
Thomas Lönngren
Superfräscht lunchbuffeställe!
149kr. Det börjar med en salladsbuffe, där det finns fräsch grön sallad, olika färska röror (aubergin, hummus), tsatsiki, oliver, bröd m.m.
Gurrpreet Kaur
Bäst lunch här!
Ny i området pga. byte av arbete. Kan redan nu konstatera efter 2 veckor att det är bäst lunch här och inte värt prova andra ställen något mer. Bra jobbat!
Kono
Lunchar här flera gånger i veckan!
Underbart god mat, fantastisk salladsbuffé, desserter med kaffe, trevlig personal och fin restaurang! Alltid nöjd!
Nina Khosravi
